Krásy jižní Anglie + Londýn 16.4. – 20.4.2024

Úterý 16.4. – v 12.45 odjezd z Poličky, tranzit SRN, Belgie, Francie.

Středa 17.4. – v ranních hodinách příjezd do VB, Brighton – prohlídka jednoho z nejkrásnějších přímořských měst, exteriér Royal Pavilion – královský palác v orientálním stylu, The Lanes – čtvrť středověkých uliček, Sea Life Centre – akvárium s mnoha druhy mořských ryb a živočichů, skleněný tunel se žraloky, Palace Pier – přístavní molo a pobřežní promenáda, oblázková pláž. Možnost návštěvy nejužší vyhlídkové věže na světě – British Airways i360. V podvečer setkání s hostitelskými rodinami, ubytování v okolí Brightonu.

Čtvrtek 18.4.Hastings – město proslavené bitvou, která se odehrála v okolí, bývalá rybářská a pašerácká vesnice, dnes oblíbené přímořské letovisko – procházka starým městem, návštěva Smuggler´s Adventure – pašerácké jeskyně, bludiště tmavých jeskyní, tunelů a chodeb v kopci West Hill, výstava o životě pašeráků, Hastings Castle – zřícenina prvního normanského hradu v Anglii. V případě zájmu zastávka v Rye – jedno z nejpůvabnějších městeček v Anglii s dlážděnými uličkami a hrázděnými domky, zřícenina hradu, městské hradby, Beachy Head – křídové útesy ve výšce až 120 m nad mořem, cca 4 km dlouhá procházka po útesech kolem dvou historických majáků, výhled na nejznámější bílé útesy Seven Sisters. Ubytování v hostitelských rodinách v okolí Brightonu.

Pátek 19.4.LondýnCity of Westminster, projížďka lodí po Temži, London Eye (135 m vysoké ruské kolo), poté budovy Parlamentu s věhlasným Big Benem a Westminster Abbey, kde jsou již od časů Viléma Dobyvatele korunováni panovníci Anglie. Procházka v St. James‘s Park k Buckingham Palace, na třídě The Mall památník „Královny Matky“, dále Trafalgar Square, kde Angličané vítají nový rok a hned za rohem se ocitneme v samém centru zábavy ve West Endu na Leicester Square, které je vstupní branou do Čínské čtvrti Soho. V podvečer odjezd z Londýna, přeprava do Francie.

Sobota 20.4. – návrat přes Belgii, SRN, příjezd do Poličky v odpoledních hodinách.

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 55 | Včera: 56 | Týden: 55 | Měsíc: 1477 | Celkem: 302071