Divizní finále ve futsale 8.a 9. tříd

1a1b2c69 a937 4419 8d37 5efb2925c7a2V prosinci se odehrála první část futsalového turnaje žáků 8. a 9. tříd. Oblastní kolo hostila ZŠ Na Lukách a na nás čekali dva zápasy. První zápas proti domácí škole, očekával se tuhý boj, ale ukázala se naše kvalita a zkušenost. I přesto, že jsme v zápase prohrávali, si naši hráči zodpovědným výkonem došli pro vítězství 5:3. Druhý zápas proti ZŠ Radiměř byl v klidnějším tempu, za to v naší režii a výsledkem toho byla výhra 8:1. Po postupu nás čekalo okresní finále, které hostila krásná hala ve Svitavách za účasti 3 škol. ZŠ Masarykova Polička, ZŠ Česká Třebová a ZŠ Sokolovská Svitavy. Po výhrách 6:0 a 10:0 se naši žáci probojovali do divizního finále, které se konalo na „domácí půdě“ v Poličce. Opět za účasti 3 škol a to Fotbalová škola ZŠ Ohrazenice-Pardubice, ZŠ Moravská Třebová a ZŠ Masarykova Polička.

První zápas odehráli naši žáci proti soupeři z Pardubic. Přes vedení 1:0 ze začátku zápasu se nám nepodařilo vedení udržet, ba co víc, inkasovali jsme ještě do poločasu 2 góly a ve druhém poločase soupeř ještě přidal další 4. Ve druhém zápase byl našim soupeřem tým z Moravské Třebové a i přesto, že jsme už nemohli postoupit, musím pochválit přístup hráčů a odměnou bylo vítězství 3:1 a celkové 2. místo v divizním finále.

Pro některé hráče to byl poslední futsalový turnaj na základní škole. A i když se nám nepodařilo probojovat až do republikového finále, předváděli naši žáci skvělé výkony v tomto sportu a patří jím velký dík za reprezentaci po celou dobu jejich působení na naší škole. Poděkování patří žákům: Pavel Bouška, Martin Kastner, Stanislav Dospěl, Vít Pavlík, Jan Pavlík, Jan Báča, Filip Karlík, Filip Hájek, Jiří Konopásek, Dominik Trnka.

Martin Opina

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 47 | Včera: 26 | Týden: 371 | Měsíc: 1413 | Celkem: 302007