Co dělat po obdržení výsledků přijímacích zkoušek?

I. Jsem přijat/a na obě školy
Gratulujeme k úžasnému úspěchu! Jediné, co musíte udělat, je rozhodnout se pro jednu ze dvou škol a podat na ni zápisový lístek do 10 pracovních dnů od data zveřejnění výsledků.

II. Jsem přijat/a na jednu školu, na druhou ne
Gratulujeme! Tato situace je trošku komplikovanější, pozorně si proto následující text přečtěte, abyste znali své možnosti. Pokud ona škola, na kterou jste přijati, je ta, na kterou chcete jít, je to snadné a stačí na ni podat zápisový lístek (návod viz níže). Pokud však máte zájem o tu školu, kam přijati nejste, máte možnost podat odvolání.

 

! POZOR: Co je ale velmi důležité – pokud podáváte odvolání na školu, kam přijati nejste, musíte současně do 10 pracovních dnů podat zápisový lístek na onu školu, kam přijati jste (návod viz níže). Proč? Po oněch 10 dnech totiž Váš nárok na místo zaniká a bude nabídnuto jinému uchazeči „pod čarou“. V případě, že by Vám tedy odvolání na druhou školu nevyšlo, přišli byste i o místo, kam přijati jste. Když Vám odvolání vyjde, budete moci zápisový lístek vzít zpět a podat ho na té škole, kde Vám vyšlo odvolání.

III. Nedostal/a jsem se ani na jednu školu
V první řadě nezoufejte a buďte v klidu, všechno dobře dopadne. Jelikož v tuto chvíli nejste přijati na žádnou ze dvou škol, nemáte kam podávat zápisový lístek. Co naopak můžete udělat rovnou, jakmile se dozvíte, že jste nebyli přijati, je podat odvolání na obě dvě školy. Spolu s tím se rovnou začněte dívat po školách, které vypsaly druhá kola přijímacího řízení a přihlaste se na ně. Je dobré rozložit síly do více směrů a aktivně tak využít čekání na výsledky podaných odvolání.

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 73 | Včera: 51 | Týden: 306 | Měsíc: 981 | Celkem: 301575