Bronz z republikového finále

b0c8e7a9 a118 4244 8edf f789e2acc2a0Dne 25. – 26.4. se žáci naší školy zúčastnili dvoudenního finále ve fotbale, které se konalo v krásném sportovním centru v Nymburku. Turnaje, který pořádala fotbalová asociace České republiky (FAČR) se celkově ve všech kolech účastnilo přes 300 základních škol a do finálového turnaje se probojovalo 15 z nich, z každého kraje jedna a z Jihomoravského kraje 2. První hrací den se skládal ze tří skupin po 5 týmech a hrálo se systémem každý s každým. Naši fotbalisté měli skvělý nástup do turnaje a hned první zápas ukázal všem zúčastněným, že můžeme patřit k favoritům, turnaje. Po výsledcích 6:0, 3:0, 2:2 a 2:0, jsme šli ze skupiny z prvního místa a čekala nás zlatá skupina, která se odehrála druhý den.

Do druhého dne opět naši hráči vstoupili skvěle, kdy porazili silného soupeře z Prostějova 2:0. Ve druhém zápase se nám nepodařilo vstřelit gól a tak výsledek s Humpolcem byl nerozhodný 0:0. V dalším zápase nás čekala škola z Vrchlabí, se kterou jsme ve skupině hráli nerozhodně 2:2. Od začátku jsme diktovali tempo my, ale jak to někdy ve fotbale bývá, tak soupeř udeřil z jediné šance a ještě v poslední minutě zápasu a vyhrál 1:0. Smolný zápas bylo potřeba odčinit v posledním zápase, kde nás čekal silný soupeř z Uherského Hradiště, kterému stačila k celkovému vítězství remíza. No a tak to také dopadlo, soupeře jsme nepustili na naší půlku, ale zase soupeř nás nepustil k ničemu a skvěle výsledek ubránil. Z turnaje jsme se tedy vraceli s bronzovými medailemi.

Chtěl bych moc poděkovat FAČRu za skvěle uspořádaný turnaj, který jsme si všichni užili, byla to dobrá zkušenost a porovnání našich fotbalistů s jinými z naší republiky. Úspěchem bylo i individuální ocenění Filipa Karlíka jakožto nejlepšího hráče turnaje. Doufáme v další ročníky a přejeme všem účastníkům úspěšný konec školního roku a mnoho dalších úspěchů. Dále patří veliká pochvala a dík všem hráčům, kteří se podíleli na skvělou reprezentaci naší Masarykovy školy a také fotbalového klubu SK Polička. Pro některé z žáků to byl poslední fotbalový turnaj na naší škole a jsme rádi, že to mohlo být právě republikové finále a tímto jim chceme také popřát hodně štěstí a mnoho úspěchů v jejich další etapě života.

Poděkování patří hráčům: Pavel Bouška, David Jandera, Jan Pavlík, Vít Pavlík, Jan Báča, Jiří Konopásek, Dominik Trnka, Filip Hájek, Stanislav Dospěl, Martin Kastner, Adam Šlosr, Filip Karlík, Lukáš Tůma, Vendelín Doležal, Zdeněk Jílek, dále panu učiteli Schafferovi, který s těmito žáky ušel kus cesty, paní ředitelce, bez které bychom na tomto turnaji ani nebyli.

Autor článku: Martin Opina

Odkazy na články: https://www.fotbal.cz/nasfotbal/prvni-rocnik-turnaje-druhych-stupnu-zakladnich-skol-vyhrala-zs-sportovni-z-uherskeho-hradiste/a20268

Odkaz na video: https://www.youtube.com/watch?v=l7q2FnXBFTc

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 52 | Včera: 73 | Týden: 348 | Měsíc: 902 | Celkem: 303017