Ti, co „milují“ češtinu

olympiadarecitaceMožná se to zdá nemožné, aby někdo měl rád češtinu. Ale je to jazyk komunikační. Čeština je někdy těžkopádná a neohrabaná, ale má velký potenciál. Ti, kteří v ní uspěli, šíří dobro i krásu, mají přirozený cit pro češtinu, jde jim to prostě snadno.

První konfrontací byla Olympiáda v ČJ. Školního kola se zúčastnilo 59 žáků napříč 8. a 9. ročníky. Na prvních dvou postupových místech se objevily Jana Kynclová a Dominika Hegerová 9.A. Ty soutěžily v kole okresním. Jana dosáhla na nejlepší umístění naší školy, když skončila na druhém místě a Dominika byla 7. Následně nás Jana reprezentovala na krajském kole olympiády, zde se umístila jako dvanáctá.

Ve stejný den se konala okresní Literární olympiáda v ČJ – Svitavská čtečka. Té se Jana nemohla zúčastnit, škola vyslala 9 žáků z 9. tříd. Sice bramborového, ale nejlepšího úspěchu dosáhla Adéla Coufalová z 9.A., 7. místo Johana Jelínková, 8. místo Ondřej Bartoň, 10. místo Dominika Hegerová, všichni 9.A. V této soutěži startovalo 58 žáků.

Další soutěží je Dětská scéna – recitace. Školní kolo pro II. stupeň využilo 26 žáků. V kategoriích III. a IV. postoupilo do oblastního kola devět žákyň. Do kola okresního se doslaly dvě: Teodora Černá 6.D a Nela Řebíčková 7.B, první jmenovaná nás bude reprezentovat i v kole krajském 12. dubna v Pardubicích.

har

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 1 | Včera: 48 | Týden: 156 | Měsíc: 391 | Celkem: 302506