ZEMĚPISNÁ EXKURZE TŘÍDY 6.C

img20240520122233V pondělí 20. května 2024 se třída 6.C společně s třídou 6.D vydala na zeměpisnou exkurzi. Ráno jsme vyrazili z parkoviště u hotelu Opus autobusem směrem Čachnov. Tam jsme dostali pracovní listy, které jsme během cesty postupně vyplňovali.

Po červené turistické značce jsme se dostali až k loveckému zámečku Karlštejn. Po svačině jsme pak společně pokračovali směrem na Rybenské Perníčky, kde jsme obdivovali skalní útvary. Cestou jsme kousek zabloudili, ale cestu jsme si zpříjemnili šiškovou bitvou. Zažili jsme tam i malé dobrodružství, kdy někteří z nás spadli do vykopané jámy. Během cesty lesem jsme pozorovali okolní krajinu, práci lesníků a došli jsme až k hostinci Hlučál v Pusté Rybné. Aby nám cesta rychleji ubíhala, zpívali jsme si známé písničky.

Odevzdali jsme pracovní listy, na kterých jsme odpovídali třeba na otázky: Kam vedou koleje nebo Kolik kilometrů jsme ušli. 
Počasí bylo příjemné, akorát na výlet. V Pusté Rybné na nás čekal autobus, který nás odvezl zpět do Poličky. Výlet jsme si užili a budeme na něj určitě vzpomínat.

Žáci 6.C

Copyright © 2024 ZŠ Masarykova Polička. Všechna práva vyhrazena.
Joomla! je svobodný software vydaný pod licencí GNU General Public License.

Počet návštěv - Dnes: 9 | Včera: 18 | Týden: 127 | Měsíc: 537 | Celkem: 305427